Pentru a vă îmbunătăți experienţa de navigare, acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea lor. Află mai multe, acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea lor.

De ce ai alege să locuieşti într-o casă din lemn?

Eficiență Energetică

Lemnul este un material natural care nu creează punţi termici şi nu are inerţie termică şi, în combinaţie cu izolaţiile naturale de ultimă generală considerate ecologice (lână de rocă, fibra de lemn, cânepa şi lâna de oaie) rezultă o eficienţă termică ridicată. Spre exemplu, eficienţa unui perete din lemn cu o grosime de 0,3 m este echivalentă cu cea a unui perete din cărămidă sau BCA cu grosimea între 0,7 şi 1 m.

Eficienţă Financiară

Datorită modului în care aceste tipuri de case sunt construite şi a modului în care sunt cu grijă planificate, sunt mai rapid de construit comparativ cu cele realizate din beton sau piatră. Vei economisi timp şi bani.

Concepte originale

Arhitectura caselor din lemn include mai multe variante de concepte şi idei constructive, putând fi realizate după proiectul fiecărui client în parte. Acestea sunt originale deoarece se încadrează mai bine în orice mediu, fie el oraş, vârf de munte sau mare. Mai mult, lemnul este versatil, iar combinaţiile dintre materiale sunt mai numeroase, comparativ cu o casă tradiţională. Şi, să nu uităm de elementele din lemn (grinzile, lambriul, podeaua) care conferă un farmec unic casei.

Sigure şi durabile

Lemnul este un material elastic, tocmai din acest motiv casele de lemn sunt mai rezistente la cutremure. Mai mult, acest material este pregătit pentru a face parte din structura construcției prin tratarea sa cu diferite substanțe ce îi conferă durabilitate în fața stărilor meteorologice. De asemenea, grinzile stratificate au cea mai mare rezistenţă la foc, păstrându-şi portanţa (mai mult decât fierul şi betonul). Dovadă stau casele şi alte structuri din lemn care au rezistat sute de ani. Așadar, o casă de lemn rezistă de-a lungul mai multor generații.

Prietenoase cu mediul

Nu doar că sunt inspirate de natură prin materialele utilizate, dar casele din lemn sunt și integrate în mediul natural prin consumul energetic scăzut și emisiile reduse. Casele de lemn, comparativ cu cele tradiționale, eliberează cu 23% mai puține substanțe poluante în mediul exterior, astfel locuința ta va fi integrată din toate punctele de vedere în mediul natural. 

Climat interior sănătos

Lemnul asigură un echilibru al umidităţii interioare şi creează un aer sănătos. Mai mult, fiecare minut petrecut într-o casă de lemn te va încărca cu energia naturii. Când vine vorba de structurile din lemn, acestea nu aduc perturbaţii câmpului magnetic terestru, care dăunează grav sănătăţii, comparativ cu structurile metalice din fier sau cele din beton. De asemenea, prezenţa lemnului reprezintă un factor antistres. În casele din lemn, temperatura interioară este constantă, nu există pereţi reci sau camere greu de încălzit.

Nu ai ales încă?

Răsfoiește portofoliul nostru de case din lemn pentru a alege un model care se potrivește proiectului tău.

Descoperă portofoliul

Ai deja un proiect?

Spune-ne câteva detalii despre ceea ce îți dorești de la viitoarea ta casă din lemn, iar noi îți vom oferi o estimare a proiectului necesar.

Vreau o estimare