Pentru a vă îmbunătăți experienţa de navigare, acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea lor. Află mai multe, acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea lor.

Întrebări frecvente

Ştim că pentru a lua decizia de a construit o casă din lemn, ai nevoie de mai multe clarificări. De aceea, noi suntem disponibili pentru a-ţi răspunde la orice întrebare.

Lemnul este uscat?

Da! Lemnul utilizat de firma noastră în construirea caselor este adus la o umiditate de 8%-14%, în funcţie de utilizare (intern sau extern). Procesul se realizează parţial natural, iar în final în camere de uscare controlate de softuri specializate.

Lemnul crapă sau lucrează în timp?

Nu! Lemnul stratificat utilizat la construirea caselor Dorna Eco nu se crapă şi nici nu se modifică în timp.

Ce tâmplărie folosiţi?

Orice tip de tâmplărie. Pentru exterior, tâmplărie lemn PVC, AL, dublu sau triplu vitraj, iar pentru interior, masiv, MDF, HDF.

Lemnul este tratat?

Da! Tratarea lemnului se face împotriva focului, a insectelor şi a mucegaiului. Pentru tratamentul împotriva focului utilizăm MAGMA FIRESTOP, iar pentru mucegai şi insecte utilizăm Bochemit PLUS.

Cum se comportă peretele exterior din lemn la ploaie sau la soare?

Deoarece lemnul este tratat şi vopsit cu vopsea cu ceară lichidă (culori diferite) lemnul rămâne cu aspectul iniţial foarte mulţi ani.

Cum poate fi colorat lemnul?

Lemnul este colorat cu impregnant translucid sau mat, culoarea fiind aleasă de beneficiar.

Cum se face izolaţia termică la case?

Izolaţia termică se face cu materiale ecologice, vată bazailtică, fibra de lemn, cu destinaţii diferite.

Casele din lemn se pot utiliza în orice anotimp ca şi casele de locuit?

80%-90% din populaţia celor mai dezvoltate ţări (Canada, Norvegia, Suedia, Elveţia) - locuiesc în case din lemn.

Cum se comportă casele din lemn la cutremure?

Casele Dorna Eco au o rezistenţă la cutremur de până la 10° Richter.

Care este durata de viaţă a caselor din lemn?

Casele din lemn au o durata de viaţă de până la 100 de ani. Dorna Eco House asigură o garanţie de 10 ani şi service post-garanţie în cazul în care beneficiarii respectă condiţiile de întreţinere a caselor.

Cât durează până se realizează o casă de la semnarea contractului?

Fabricarea durează 1 lună, iar montajul între 1 lună şi 1 lună jumătate. Aşadar, în total, p casă se realizează în aproximativ 2 luni jumătate de la semnarea contractului.

Cum se face proiectul de execuţie – de structură?

Proiectele de execuţie sunt realizate de către proiectanţii firmei noastre.

Cine face proiectul pentru Autorizaţia de Construcţie (Faza PAC)?

Proiectul pentru Autorizaţia de Construcţie poate fi realizat de către un arhitect angajat de către beneficiar sau de către Dorna Eco House.

Unde putem vedea o casă construită de Dorna Eco House?

La Vatra Dornei sau în funcţie de regiunea/ţara în care vă aflaţi, vă putem comunica unde sunt casele construite de noi.

Cât durează montajul unei case?

De exemplu pentru o casă de 150 mp, varianta Dorna Residence, pentru montarea structurii este nevoie de aproximativ 20 – 30 zile, în cazul în care lucrează 4 persoane. Pentru aceeaşi suprafaţă, la sistemul constructiv Dorna Masiv, varianta KIT Lemn + Tâmplărie, avem nevoie tot de 20 – 30 zile.