Pentru a vă îmbunătăți experienţa de navigare, acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea lor. Află mai multe, acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea lor.

Variante multiple pentru a locui natural - 6 Tipuri constructive pentru case de lemn

1. Tipul constructiv Dorna Lamelar

A locui într-o astfel de casă reprezintă o experiență de viață unică. Aceasta este impresionantă prin modul în care este clădită cu ajutorul unei tehnologii complexe ce combină naturalețea lemnului cu perfecțiunea execuției și a finisajului. 

Acest tip de casă este cel mai vândut model de casă ecologică din Europa, fiind format din grinzi stratificate - rectangulare sau semirotunde pe exterior - cu pereți exteriori de 70/100/120/140mm, cu sau fără izolație la interior. În aceste case de lemn, înconjurat de textura și aroma lemnului, te vei simți întotdeauna acasă.

ESTIMARE PREŢ pentru Dorna Lamelar

2. Tipul constructiv Dorna Residence

Aceste case de lemn au invadat zonele rezidențiale din apropierea marilor orașe europene. În construirea lor realizăm o combinație dintre lemnul masiv și structurile stratificare (grinzi) pentru planșee, precum și planșee de beton ușor, susținut de grinzi aparente.

În final se obține o combinație perfectă între structura din lemn masiv, OSB-ul, finisajul modern și cel clasic (cu lemn aparent). Astfel obținem o casă rezistentă, sigură și durabilă ce oferă un mod de viață sănătos.

 

ESTIMARE PREŢ pentru Dorna Residence

3. Tipul constructiv Dorna Natur

Alege modul natural de a locui. Alege cel mai tradițional model de casă din lemn. O astfel de casă nu mai necesită izolație, fiind realizată în proporție de 90% prin tehnologii manuale din lemn rotund natural (buștean) sau calibrat. Versatilitatea buștenilor ca material de construcție facilitează crearea unei arhitecturi moderne.

ESTIMARE PREŢ pentru Dorna Natur

4. Tipul constructiv Dorna Cristal

Lasă natura să pătrundă în casa ta. Pereții exteriori clasici ai caselor de lemn vor fi înlocuiți de suprafețe vitrate. Oriunde te vei afla, în living, bucătărie sau în dormitor, vei simți că ești parte a peisajului natural exterior.

Lemnul și sticla, finisajele de lux, tehnologiile performante pentru microclimat, energiile alternative, supravegherea computerizata, draperiile și jaluzele controlate prin telecomandă, iluminarea arhitecturală, toate alcătuiesc în final o construcție impresionantă, în care legătura dintre om și natură rămâne puternică în fiecare clipă. Te vei putea bucura de o experiență de locuit unică și exclusivistă.

Pentru conceperea spațiilor vitrate ce predomină în cazul tipului constructiv Dorna Cristal, utilizăm geamuri duplu, triplu sau cvadruplu stratificate. De asemenea, pentru unicitatea viitoarei casei, putem îmbina și elemente ale altor tipuri constructive, precum Dorna Residence sau Dorna Lamelar.

ESTIMARE PREŢ pentru Dorna Cristal

5. Tipul constructiv Dorna Poteau Poutre

Tehnica franceză Poteau Poutre oferă libertate de creaţie şi luminozitate excepţională datorită uşurinţei de integrare a unor suprafețe vitrate mari și a aspectului spectaculos oferit de grinzile și stâlpii de mari dimensiuni. Deoarece structura rămâne la vedere, lemnul este atent selecționat și acordăm o atenție deosebită modului de îmbinare dintre elementele structurale, cele de tâmplărie și cele de finisaj. Pereții exteriori ce se încadrează în această structură pot fi de tip DornaResidence sau Dorna Lamelar. Alegerea vă aparține!

ESTIMARE PREŢ pentru Dorna Poteau Poutre

6. Tipul constructiv Dorna Industrial

Alături de partenerul nostru, Mitek, vă punem la dispoziție tehnologia care face posibilă realizarea formelor de acoperiș pentru toate categoriile de construcţii. Acest sistem constructiv oferă soluții eficiente și durabile pentru clădiri care par inițial imposibil de realizat din lemn. Avantajele acestui sistem sunt:

 • Distribuirea îmbunătăţită a încărcărilor pe şantier ce permite uşurarea zidurilor și ale fundaţiilor;
 • Siguranță totalã în fixarea și montajul elementelor de lemn (echivalentul sudurii multipunct a metalului, de data aceasta în lemn);
 • Viteză în proiectare
 • Eliminarea, în cazuri specifice, a căpriorilor, panelor şi chiar a zidurilor despărţitoare
 • Diminuarea costurilor de producţie prin eliminarea pierderilor de material lemnos;
 • Furnizarea completă a sistemului de către fabricant, fără evenimente neaşteptate
 • Nu sunt necesare ajustări în şantier.

Toate aceste avantaje fac ca șarpanta să fie mai sigurã, mai spațioasã, să aibă un preț foarte atractiv, în raport cu tehnologia tradiţionalã, costurile exacte fiind cunoscute încă din etapa de estimare.

Putem astfel realiza:

 • șarpante industrializate,
 • structuri prefabricate pentru acoperișuri,
 • ferme de acoperiș prefabricate,
 • piscine,
 • hale,
 • restaurante și terase de mari dimensiuni,
 • mansarde pentru blocuri,
 • biserici,
 • alte construcții ce impun deschideri largi și imposibilitatea montării stâlpilor.
ESTIMARE PREŢ pentru Dorna Industrial

Nu ai ales încă?

Răsfoiește portofoliul nostru de case din lemn pentru a alege un model care se potrivește proiectului tău.

Descoperă portofoliul

Ai deja un proiect?

Spune-ne câteva detalii despre ceea ce îți dorești de la viitoarea ta casă din lemn, iar noi îți vom oferi o estimare a proiectului necesar.

Vreau o estimare