Construim case pasive și case nZEB, după proiectul clientului, de peste 20 de ani oriunde in Europa.

10 tipuri de foișoare pe care oricine şi le-ar dori în grădină

Un foișor de lemn este ideal în cazul în care nu ai o terasă sau vrei să îți creezi propria oază de relaxare în grădină. De primăvara devreme, până toamna târziu îți vei petrece timpul în acesta, de aceea trebuie să aibă designul și funcționalitățile care se potrivesc cel mai bine cu ambientul grădinii tale și cu preferințele tale de petrecere a timpului liber.

După formă

Foișoarele pot fi hexagonale, octogonale, pătrate sau rotunde, în funcție de designul casei și grădinii. Acestea sunt formele clasice de foișoare, dar pot exista și câteva tipuri mai inedite, precum cel sub formă de amfiteatru în care poți amplasa în centru o zonă pentru foc în cazul în care ești adeptul focurilor de tabără, sau cel în formă de melc în care dorești o mai bună compartimentare a spațiului.

După utilități

Pentru cei care preferă să petrecă timpul gătind în aer liber, foișoarele oferă posibilitatea integrării utilităților unei bucătării. De asemenea, mai există foișoare ce au incluse un șemineu ce dă un aer romantic locului și reprezintă o sursă viabilă de încălzire proprie sau de preparare a unor mâncăruri ușoare. Sau, dispui de un spațiu mai generos, iar bugetul îți permite, poți adăuga o piscină lângă foișorul tău deschis.

După deschidere

Foișoarele asigură și protecția împotriva ploii și a vântului în cazul în care astfel de intemperii te iau prin suprindere vara. Cu toate acestea, unele protejează mai bine decât altele. În foișoarele închise poți continua petrecerea indiferent de vremea de afară, cele semideschise te protejează împotriva vântului, dar îți permit conectarea cu natura prin peretele deschis, iar în elegantele foișoare deschise vei petrece zile frumoase în natură, fiind protejat împotriva soarelui puternic sau a ploilor ușoare.